Elkezdesz egy húslevesféleséget készíteni, de kizárólag csirkemellből némi leveskocka (tyúk, vagy csirkehúsleveskocka) segítségével. Fűszernek kell bele egész bors, és esetleg hagyma, de azt nehezebb kiszedni, úgyhogy vagy harisnyába teszem bele, vagy port /krémet használok. Ezt így a kuktában főzöd kb. 20 percig. Majd karikára vágod a répákat (fehér, sárga), felnegyedeled a gombát és ezzel tovább főzöd kb. még 10-15 percet. Majd leveszed a fedőt, beleraksz mirelit zöldborsót. Ezt fedő nélkül főzöd. Ha kész, akkor beleraksz az egy fazéknyiba kb. 2 dl tejszínt, kb. 2-3 evőkanál citromlevet, és egy jó evőkanálnyi tárkonyt. Az egészet összeforralod és főtt, negyedelt keménytojásra tálalod.
(2007.03.16)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése