Hozzávalók: 12,5 dkg aszalt szilva, 7,5 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg dió, 5 dkg aszalt meggy, 5 dkg mazsola, 5 dkg csokidara, 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 1 csomag vanilíás cukor, 2 teáskanál mézeskalácsfűszerkeverék, kevés citromhéj, 4 kis tojás, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál alkoholféle (pályinka) só, morzsa
Az aszalt gyümölcsöket - a nagyobbakat apróbbra vágod, a diót is. A vajat, cukrot, sót, fűszerkeveréket, citromhéjat és vanilíáscukrot összekevered. A tojást egyenként hozzáadod. Beleteszed a lisztet, a sütőport és a pályinkát, a legvégén pedig a gyümölcsöket, mazsolát, és a csokidarát. A sütőformát - én őzgerincben csinálom - kivajazod, és morzsával beszórod. 175 fokon sütöd kb 60-70 percig.
(2007.03.17)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése