2009. szeptember 6., vasárnap

Almás pite

Nagymamám receptje alapján

Hozzávalók: 30 dkg finom liszt, 12 dkg vaj, 2 ek cukor, 1 tojás, 1 ek tejföl, só, fél cs sütőpor
Töltelék: 1 kg alma, cukor, fahéj, esetleg dió

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalók, és alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk. A részeket egyforma méretűre nyújtjuk (tepsiméret). Az almát lereszeljük, és cukorral, fahéjjal ízesítjük. Az egyik lapot berakjuk a tepsibe, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd óvatosan ráhelyezzük a másik lapot. (Az első lapra lehet darált diót is rakni, de ez nálunk kimarad, mert a lányom nem szereti.) Tojássárgájával megkenjük, és villával megszúrkáljuk. 175 fokon aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: