2009. szeptember 8., kedd

Töltött csirkemell

Ez is a nagymamám receptje. Hidegen és melegen egyaránt jó. Csináltam már ebédre, és hidegtálhoz is.

Hozzávalók:
4 egész csirkemell, közepes méretű
20 dkg gomba
1 kis fej hagyma
8 szelet bacon szalonna
5-10 dkg jófajta májas
só, bors, majoranna, petrezselyem, kakukkfű, mustár

A hagymát és a gombát apróra vágjuk, és ici-pici olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a májast és a fűszereket. Én ezután össze szoktam turmixolni, de anélkül is jó. A csirkéket megtöltjük, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel összetűzzük. Körbetekerjük 2 szelet baconnal, és batyuként alufóliába csomagoljuk. 40 percig becsomagolva sütjük, majd újabb 20 percig kinyitva.
(2007.05.15)

Nincsenek megjegyzések: