Hozzávalók:
Tésztához
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 cs sütőpor
csipet só
A hozzávalókból piskótatortát sütünk, én egy 26 cm-es formába raktam.
Töltelék
1 kg eper
20 dkg cukor
1 cs. vanilíás cukor
5-8 dkg porcukor
25 dkg túró
2 pohár joghurt (a 125 grammos)
1 habfixáló
3 dl habtejszín
1 dl tej
1 dl víz
2 cs. Oetker zselatin ez 500 ml folyadékhoz elég darabonként
Az eper 2/3-át leturmixoltam és a cukorral kb. 5 percig főztem. A túrót elkevertem a joghurttal és a porcukorral, a habtejszínt 1 cs. vanilíás cukorral és a habfixálóval felvertem. A túrós joghurthoz hozzáadtam a kihűlt cukros epret, majd belekevertem a felvert tejszínt. A zselatint elkevertem a tejjel és a vízzel, felmelegítettem, de úgy hogy ne forrjon. Megvártam míg kihűlt langyosra, és hozzáadtam az epres krémhez. Majd beraktam egy kicsit a hűtőbe. Aztán vártam, hogy elkezdjen dermedni és krémszerű lenni... és vártam, és vártam... Majd meguntam. Utólag tudom, hogy még türelmesebbnek kellett volna lennem, de az alaprecept szerint ez pár perc alatt meglett volna. Ja, csak nem nekem :-))))
Úgyhogy piskótatorta fele bele egy üvegtál aljába, ráöntöttem bőségesen a krémszerű folyadékszerű epercsodából, majd rá az eper maradéka apróra vágva, rá a torta másik fele, és ismét az eper"öntet". Utána be a hűtőbe. Persze a krémből így marad egy adag. Kb. fél óra múlva azt láttam, hogy az bizony kezd krémesedni. :-)))
Mindenesetre a torta így is nagyon finom lett, és maradt még pluszban krém is.
(köszönet narielnek az alapreceptért:-))
(2007.05.26)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése