2009. szeptember 14., hétfő

Francia hagymaleves

Ez is egy olyan levesféle, aminek már jópár verzióját olvastam. De én ezt csinálom a leggyakrabban.

Hozzávalók:
6 fej hagyma, 1 szál póréhagyma, 4 ek olivaolaj, 2 dkg margarin, 1-1,5 l húsleves, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, pirítós kenyér

A hagymákat karikára vágjuk és fedő alatt üvegesre pirítjuk az olivaolaj és a margarin keverékében. Majd addig főzzük, ameddig a elvét el nem fővi, és nem lesz egy kis színe. Felüntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket picit megpirítjuk, tetejére reszelt sajtot szórunk és a sütőben ráolvasztjuk. A levest a kenyérszeletekre tálaljuk. (Van ahol ezt a fajta levest még tejszínnel is dúsítják)

Nincsenek megjegyzések: