2009. szeptember 8., kedd

Rokfortos csirkebatyu

Ez is egy kedvenc vendégvárós receptem.

Hozzávalók:
4 személyre 3 fél csirkemell
Kb. 20 dkg rokfort vagy márványsajt
1 csomag mirelit levelestészta
só, bors, olaj

A csirkét félbevágjuk hosszába és keresztbe is. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A levelestésztát felengedjük, és vékonyra nyújtjuk. 12 részre osztjuk. A sajtot felvágjuk kis kockákra. Minden részbe belerakunk egy szeletke csirkét, beborítjuk sajttal, majd becsomagoljuk a tésztába. A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a tészta tetejét megkenjük tojással. 180 fokon kb 20-25 percig sütjük, ameddig a tésztának szép színe nem lesz.

(2007.04.09)

Nincsenek megjegyzések: