2009. szeptember 8., kedd

Húsgombóc tejszínes-fokhagymás-sajtos szószban

Hozzávalók:

50 dkg darált hús, én pulykából csináltam
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
1-2 dl tej
1 evőkanál liszt
1 evőkanál margarin
só, bors, petrezselyem
2 gerezd fokhagyma

A darált húst elkevertem kevés sóval, borssal és petrezselyemmel. Húsgolyókat formáztam és leraktam őket egy szögletes jénai aljába. A margarinon megforgattam e felszeletelt fokhagymát. Hozzáadtam a lisztet és a tejet és besamelt csináltam. Hozzáadtam a sajtot és a tejszínt. Ezzel a keverékkel nyakonöntöttem a húsgombócokat. 180 fokon kb. 20 percig sütöttem. Mi krumplipürét ettünk hozzá, isteni lett :-)
(2007.07.17)

Nincsenek megjegyzések: