2009. szeptember 14., hétfő

Tarte Calvados (francia almatorta)

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 18 dkg vaj, 7 dkg darált dió vagy mandula, 8 dkg cukor, 2 tojássárgája, só Töltelék: 4 szem alma, citromlé, 2 ek cukor, 2 ek calvados (alma vagy körtepálinka)

A tésztához valókat összegyúrjuk és 30 percig a hűtőben pihentetjük. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk a magházát eltávolítjuk. Megkenjük citromlével és a cukros calvadossal meglocsoljuk. 10-15 percig állni hagyjuk. A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk - az egyik picit legyen nagyobb. A tortaformát kivajazzuk, és az egyik lapot beletesszük. Rárakjuk az almákat, majd a második tésztalapot. A tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk 2 evőkanál sütőcukorral. 170 fokon 45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: