Levesimádó vagyok, azt hiszem ezt bátran állíthatom. Inkább leves és desszert, mint főétel és desszert, persze a desszert az muszáj. Ilyenkor télen különösen szeretem a laktató, kiadósabb leveseket. A szénhidrát számolgatás meg egyszerűen csak azért, mert emlékszem milyen nehéz volt olyan recepteket találnom, amihez odaírták. Ha apu jön vendégségbe, akkor úgyis mindig figyelek erre, legalább nekem is könnyebb lesz így megtalálnom, mit is csináljak neki.(CH 25gr/adag)
Hozzávalók:
40 dkg krumpli, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, petrezselyem, borsikafű, bors, 2 zöldségleves kocka, 1 dl főzőtejszín, 1 dl tejföl
A krumplit és a répát meghámozzuk, az előbbit kockákra vágjuk, az utóbbit felkarikázzuk. A zöldborsóval, a leveskockával és a borsikafűvel együtt kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Amikor a krumpli megpuhult kivesszük kb. az egyharmadát, és összenyomkodjuk. Elkeverjük a tejszínnel a tejföllel és a petrezselyemmel, majd visszarakjuk, és még kb. 5 percig takarékon főzzük. Ízlés szerint borsozzuk.
(2008.02.06)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése