Tegnap vendégség volt nálunk, szerencsére ők vevők a hagyományostól eltérőre is. Így készülhetett el a brokkolikrémleves sajtgaluskával.
Hozzávalók:
0,5 kg brokkoli
1 liter csirkehúsleves alap
2 dl tejszín
bors
Sajtgaluskához:
8 dkg reszelt trappista
3 evőkanál margarin
3 evőkanál liszt
1 tojássárgája
bors, őrölt szerecsendió
A tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a fűszereket, a végén pedig a lisztet. Majd az egészet hideg helyre állítjuk. A brokkolit megfőzzük a húslevesben, ez kb. 10 perc. Utána néhány szép brokkolirózsát kiveszünk a díszítéshez. A brokkolit a főzőlével és a tejszínnel összeturmixoljuk, pici borssal összemelegítjük. A tésztából kb. 20 galuskát szaggatunk ki vizes kiskanál segítségével, és forró sós vízben kb 3-5 perc alatt készre főzzük. A tányérokba kirakjuk a sajtgaluskákat, mellé a félrerakott brokkolirózsákat, majd ráöntjük a forró levest.
(2007.04.23.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése