2009. szeptember 21., hétfő

Spárgakrémleves

Hozzávalók:
30 dkg spárga, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tej, 1,5 dl tejszín, leveskockából kb 1-1,5 l húsleves, 3 dkg cukor

A meghámozott, megtisztított spárgák fejrészét 2-3 cm-es darabokra vágjuk, kevés sós-cukros vízben puhára főzzük és félretesszük. A maradék spárgát feldaraboljuk és a picit megcukrozott húslében puhára főzzük. A vaj 2/3-ból és a lisztből világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük a levest, hozzáadjuk a tejet. Majd leturmixoljuk a spárgát. Ha kész, hozzákeverjük a tejszínt, majd a tojássárgákat, de ezekkel már nem főzzük tovább.

Nincsenek megjegyzések: