2009. szeptember 14., hétfő

Fekete-erdei meggytorta

Ez hivatalosan kétféle tésztából készülne, de én leginkább csak piskótából készítem, amit vagy megveszek, ha nincs sok időm, vagy megsütöm.

Hozzávalók:
Kakaós piskótatorta, 1 nagy üveg meggybefőtt, 3 ek étkezési keményítő, 8 ek cseresznyepálinka (vagy egyéb alkoholfajta), 6 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek cukor, só, 5 dkg reszelt csokoládé

A meggyet (16 db kivételével) saját levében felforraljuk, és besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel. A tortát három részre vágjuk. A tejszínt a cukorral keményre verjük. A legalsó részt meglocsoljuk a pálinka felével, körben szabadonhagyva 1 cm-t rárakjuk a meggy felét. Megkenjük tejszínnel, a következő lappal ugyanígy járunk el. A tetejét rárakjuk, befedjük a maradék tejszínnel, csokoládéreszelékkel és a félrerakott meggyekkel diszítjük.

Nincsenek megjegyzések: