Hozzávalók:
2 csésze liszt, 2 csésze zabpehely, 1 csésze méz, 17,5 dkg vaj vagy margarin, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 4 evőkanál víz, vaniliás cukor, mazsola
Ismét egy kanalas, mert ilyenkor este ez a legegyszerűbb, viszont holnap a lányomnak farsangja lesz, úgyhogy valamit muszáj alkotnom. Tehát a mézet és a vajat kicsit meglangyosítjuk, hozzátesszük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a vaniliáscukrot és a tojást. Összekeverjük, hozzárakjuk a vizet, és a mazsolát. Nálunk ez most kimaradt, mert az apraja nem szereti. Teáskanállal sütőpapírra halmozunk diónyi adagokat, és 180 fokon kb 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Kb 100-120 darab lesz belőle.
(2007.03.17)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése