Hozzávalók:
1 kg hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek vaj, 2 ekliszt, 1 kg paradicsom (2 doboz hámozott paradicsom), 2 zacskó fejtett bab, 2 l erőleves, szurokfű, kolbász, 3 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, só, bors
A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összenyomjuk. A forró vajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és aranyszínűre pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot és a babot, felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a szurokfüvet (oregano). Puhára főzzük. A joghurtot és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A levest a karikára vágott kolbásszal összemelegítjük. A joghurtos szósszal és tabascoval kínáljuk. Nagyon-nagyon laktató.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése