2009. szeptember 8., kedd

Morzsás almás süti

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tojás
25 dkg margarin
1 vaniliás cukor
1 sütőpor

1,5 kg alma
3 dkg vaj
10 dkg cukor
fahéj
1 ek. víz

Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, és kis kockákra vágjuk. A vajjal, a cukorral, a vízzel és a fahéjjal megpároljuk, majd hűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaniliás cukorral. Hozzárakjuk a tojást, ezzel keverjük még fél percig, majd a liszt felét és a sütőport. A liszt második felét már a keverőgép dagasztókarjával adjuk hozzá és morzsásra keverjük. Kikenünk egy tepsit, és a tészta felét belerakjuk, és jól összenyomkodjuk - a receptes könyvem alufóliacsíkokat írt a széléhez, én odaraktam, de igazándiból nincs jelentősége. A tésztára rárakjuk a tölteléket, majd a maradék tésztát rámorzsoljuk. Légkeveréses sütőben 170 fokon (normál villany 190-200 fok, gáz 3-4 fokozat) 40 percig sütjük.

(forrás: Dr. Oetker: Almás sütemények)
(2007.05.15)

Nincsenek megjegyzések: